Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσκεψη στις ΗΠΑ ετοιμάζει ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Sigmar Gabriel – Στόχος η τόνωση των σχέσεων ΗΠΑ – Γερμανίας

tags :
Επίσκεψη στις ΗΠΑ ετοιμάζει ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Sigmar Gabriel – Στόχος η τόνωση των σχέσεων ΗΠΑ – Γερμανίας
Η Γερμανία αναζητά απαντήσεις για τη νέα εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και τη σχέση της με το ΝΑΤΟ είπε ο Gabriel
Επίσκεψη στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του Rex Tilerson (ο διορισμός του ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εγκρίθηκε χθες από τη Γερουσία) σχεδιάζει ο Γερμανός ΥΠΕΞ Sigmar Gabriel σε μια προσπάθεια αφενός να τονώσει τις διμερείς σχέσεις που έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα και αφετέρου προκειμένου να δοθούν σαφείς απαντήσεις για την εξωτερική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ.
Σε δηλώσεις του ο Gabriel υποστήριξε ότι προσδοκά σε ένα «καλό, ανοικτό και φιλικό διάλογο», προσθέτοντας πως η Γερμανία αναζητά απαντήσεις για τη νέα εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, τη σχέση της με το ΝΑΤΟ και άλλα σημαντικά θέματα.
«Ο κόσμος δεν θα περιμένει εμάς.
Υπάρχουν επείγοντα θέματα στην παγκόσμια ατζέντα για τα οποία η Γερμανία και η Αμερική, καθώς και η Ευρώπη και η Αμερική, θα πρέπει να συντονιστούν στενά.
Η φιλία μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ μεγαλύτερη από μια ωφέλιμη συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, αλλά χωρίς καλές και έμπιστες σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων αυτών, δεν θα πάει καλά» υποστήριξε ο Gabriel.
Αν και οι ΗΠΑ υπό τον Obama θεωρούσαν τη Γερμανία της Merkel ως το στενότερο σύμμαχο τους στην ΕΕ, οι σχέσεις Γερμανίας – ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί σημαντικά με την ανάληψη της διακυβέρνησης Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης