Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hans Werner Sinn: Ιδού γιατί η ΕΕ πρέπει να είναι γενναιόδωρη με τη Βρετανία

Hans Werner Sinn: Ιδού γιατί η ΕΕ πρέπει να είναι γενναιόδωρη με τη Βρετανία
«Η προσέγγιση για τιμωρία της Βρετανίας σε μια προσπάθεια αποθάρρυνσης των υπόλοιπων καρτών – μελών, είναι λανθασμένη»
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταστήσει σαφή την επιθυμία του να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διαπραγματευτεί νέες συμφωνίες με αυτή, με το ερώτημα πλέον να είναι το ποιες ακριβώς από τις απαιτήσεις του θα δεχτεί το μπλοκ.
Σε σχετικό του άρθρο λοιπόν στο projectsyndicate.com, ο Hans Werner Sinn, γνωστός ακαδημαϊκός, συγγραφέας στη Γερμανία και πρώην πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, επισημαίνει πως το νησί δε θέλει μία συμφωνία τύπου Ελβετίας – Ε.Ε., λόγω των πολιτικών που θα χαράξει στο επίμαχο θέμα της μετανάστευσης.
Από την πλευρά τους, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν πως χωρίς αποδοχή των «τεσσάρων ελευθεριών» της Ε.Ε. δε θα υπάρξει συμμετοχή στην ενιαία αγορά.
«Η προσέγγιση για τιμωρία της Βρετανίας σε μια προσπάθεια αποθάρρυνσης των υπόλοιπων καρτών – μελών, είναι λανθασμένη.
Η ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων δεν πρέπει να συγχέεται με την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών.
Τα οικονομικά αποτελέσματα και αύξηση της ευημερίας που προκύπτουν από το ελεύθερο εμπόριο υποκαθίστανται, δεν ενισχύονται από την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων.
Αν η Ε.Ε. αρνηθεί τη συμμέτοχη της Βρετανίας στην ενιαία αγορά, τότε οι πολίτες της θα υποφέρουν», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος, σχολιάζοντας ότι είναι τουλάχιστον αμφίβολο το ότι οι υπόλοιπες χώρες του μπλοκ θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βασιλείου και θα επιδιώξουν απόσχιση.
«Καμία ένωση δεν μπορεί να ανθίσει αν τα μέλη της αισθάνονται παγιδευμένα», καταλήγει, πετώντας «βέλη» στην Ε.Ε. και τον τρόπο που αντιμετωπίζει ορισμένα κράτη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης