Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα YouGov: Το 49% των Βρετανών στηρίζει την επίσκεψη Trump στη χώρα

Έρευνα YouGov: Το 49% των Βρετανών στηρίζει την επίσκεψη Trump στη χώρα
Χθες έγινε γνωστό ότι η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου θα συζητηθεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου 2017
Υπέρ της επικείμενης επίσκεψης του Donald Trump τάσσεται το 49% των Βρετανών, σύμφωνα με την διαδικτυακή δημοσκόπηση της YouGov που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30-31 Ιανουάριου 2017 και συμμετείχαν περίπου 1.700 άτομα.
Σε αντίθετο κλίμα, το 36% των πολιτών επιθυμεί την ακύρωση της επίσκεψης.
Χθες έγινε γνωστό ότι η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου θα συζητηθεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου 2017, μετά την οργισμένη αντίδραση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.
Εκτός από τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί, το ηλεκτρικό ψήφισμα για την ακύρωση της επίσκεψης του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου έχουν φτάσει τις 1,8 εκατομμύρια υπογραφές.
Η επίσκεψη του κ. Trump είναι απόρροια της πρόσκλησης που του απηύθυνε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May, η οποία βρέθηκε το τριήμερο από την 27η Ιανουαρίου 2017 στην Ουάσινγκτον, σε μία προσπάθεια να συσφίξει τις σχέσεις των δύο χωρών ενόψει Brexit.
Οι αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την πρόσκληση δεν πτοούν προς το παρόν τη βρετανική κυβέρνηση που χθες επιβεβαίωσε την επίσκεψη.



Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου εντός της Μεγάλης Βρετανίας έχουν ξεκινήσει δικό τους ψήφισμα, τονίζοντας πως πρέπει να επισκεφθεί το νησί.
Ωστόσο, προς το παρόν το νούμερο είναι «φτωχό», ήτοι 212.000 υπογραφές.
Κάθε ψήφισμα (μέγιστη διάρκεια 6 μηνών) στη Βρετανία που συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές, μπορεί να οδηγήσει σε συζήτηση στην εγχώρια Βουλή.



Η έρευνα της YouGov: 

Screen Shot 2017 02 01 at 12.35.52
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης