Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δε θα χαλαρώσουμε τους κανόνες για να δελεάσουμε τις τράπεζες μετά το Brexit

Γερμανία: Δε θα χαλαρώσουμε τους κανόνες για να δελεάσουμε τις τράπεζες μετά το Brexit
Καμία τράπεζα δεν έχει καταθέσει προς το παρόν αίτηση για μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων της από το νησί στη Γερμανία
Το ρυθμιστικό πλαίσιο για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο δεν πρόκειται να χαλαρώσει προς δέλεαρ των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο, διαμήνυσε σήμερα 30 Ιανουαρίου 2017 η γερμανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (BaFin).
Ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν αρκετές πόλεις που «φλερτάρουν» με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λονδίνου, το μέχρι στιγμής ευρωπαϊκό κέντρο του κλάδου (παρά το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη).
Μερικές εξ΄ αυτών είναι το Παρίσι, η έδρα της Ε.Κ.Τ. Φρανκφούρτη, η Μαδρίτη κλπ.
Μάλιστα, ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, έχουν υποσχεθεί διάφορες φορολογικές αλλαγές και χαλάρωση των τρεχόντων κανόνων, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν την «προσφορά» τους.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε θα γίνει στην ισχυρότερη οικονομία του μπλοκ…
«Οι τράπεζες είναι ευπρόσδεκτες στη Γερμανία…
Δεν θα υπάρξει όμως καμία αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου.
Οι τράπεζες πρέπει να μετακινήσουν έναν κατάλληλο αριθμό προσωπικού προκειμένου να είναι επιλέξιμες για τη χορήγηση άδειας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της BaFin, Peter Lutz, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε νωρίτερα με αξιωματούχους 25 τραπεζών από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.
Επίσης, διευκρίνισε ότι καμία τράπεζα δεν έχει καταθέσει προς το παρόν αίτηση για μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων της από το νησί στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης