Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες έως 1% στο πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για υπερεπάρκεια προσφοράς - Στα 55,22 δολ. το Brent

Απώλειες έως 1% στο πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για υπερεπάρκεια προσφοράς - Στα 55,22 δολ. το Brent
H εφαρμογή της συμφωνίας μείωσης παραγωγής από τον OPEC και τρίτες χώρες έχει οδηγήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 900 χιλ. βαρέλια πετρελαίου, δηλαδή κατά το μισό από τις δεσμεύσεις των συμμετεχόντων χωρών
Απώλειες έως 1% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, μετά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα αυξημένης εξορυκτικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, η οποία αναβίωσε τις ανησυχίες των επενδυτών για νέα πλημμυρίδα «μαύρου χρυσού» στις αγορές εν μέσω της βραδείας μείωσης παραγωγής από το διεθνές καρτέλ OPEC και κάποιες τρίτες χώρες.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, η εφαρμογή της συγκεκριμένης συμφωνίας μείωσης παραγωγής από την 1η Ιανουαρίου 2017 έχει οδηγήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 900 χιλ. βαρέλια πετρελαίου, δηλαδή κατά το μισό από τις δεσμεύσεις συνολικής μείωσης κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που σημαίνει ότι δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος.
Η αύξηση του αριθμού των εν λειτουργία υπεράκτιων πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2015, ενισχύει την εκτίμηση, ότι η τιμή του πετρελαίου άνω των 50 δολαρίων ανά βαρέλι ενθαρρύνει τους παραγωγούς πετρελαίου στις ΗΠΑ να αυξήσουν την παραγωγή τους.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Μαρτίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,54% ή κατά 30 σεντς, για να κατέλθει στα 55,22 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 54,97 και 55,70 δολαρίων.
Μεγαλύτερη πτώση 1,00% ή 53 σεντς πραγματοποίησε η τιμή του future Μαρτίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να περιοριστεί σε 52,64 δολάρια, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 52,41 και 53,46 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης