Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Στις 2.400 μονάδες ο S&P 500 μέσα στο α’ 3μηνο 2017 – Θα ακολουθήσει πτώση

Goldman Sachs: Στις 2.400 μονάδες ο S&P 500 μέσα στο α’ 3μηνο 2017 – Θα ακολουθήσει πτώση
Ο αναλυτής αποδίδει την εκτίμησή του στην «πολιτική ένταση» που θα δημιουργήσουν οι πρωτοβουλίες του Προέδρου Donald Trump
Αύξηση έως και 5% από τις τρέχουσες επιδόσεις «βλέπει» μέσα στο α’ 3μηνο 2017 για τον S&P 500 ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs, David Kostin.
Όπως αναφέρει στο σχετικό του σημείωμα προς τους πελάτες της αμερικανικής τράπεζας, ο δείκτης – βαρόμετρο της Wall Street θα φτάσει ακόμα και τις 2.400 μονάδες (διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στις περίπου 2.275)το αμέσως επόμενο δίμηνο, προτού «προσγειωθεί στην πραγματικότητα και αρχίσει να υποχωρεί το υπόλοιπο του έτους».
Ο αναλυτής αποδίδει την εκτίμησή του στην «πολιτική ένταση» που θα δημιουργήσουν οι πρωτοβουλίες του Προέδρου Donald Trump, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει για τα καλά δράση, υπογράφοντας μία σειρά από εκτελεστικά διατάγματα που στο επίκεντρό τους έχουν τη μετανάστευση.
Για τις ικανοποιητικές επιδόσεις της πρόσφατης περιόδου, ο κ. Kostin έγραψε:
«Οι επιδόσεις – ρεκόρ και η χαμηλή μεταβλητότητα δείχνουν ότι οι επενδυτές επικεντρώνονται περισσότερο στις προοπτικές για βελτιωμένη οικονομική ανάπτυξη (στις Η.Π.Α.) και όχι στους κινδύνους που συνεπάγεται η αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης