Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πολύ ευτυχής» που γνώρισε τον Donald Trump δηλώνει η Βρετανίδα πρωθυπουργός

«Πολύ ευτυχής» που γνώρισε τον Donald Trump δηλώνει η Βρετανίδα πρωθυπουργός
Η Downing Street επιβεβαίωσε την πρόσκληση που είχε απευθύνει η βασίλισσα προς τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο 
Παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες «βολές» που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας της μετά και το διάταγμα για την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνους, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δηλώνει «πολύ ευτυχής» που γνώρισε τον Donald Trump στο Λευκό Οίκο (στις 27/1).
Παράλληλα, η Downing Street επιβεβαίωσε την πρόσκληση που είχε απευθύνει η βασίλισσα προς τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο, σημειώνοντας πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία από τις στενότερες συμμάχους» της Μεγάλης Βρετανίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το σχετικό ηλεκτρονικό ψήφισμα για την ακύρωση της επίσημης επίσκεψης του κ. Trump στο νησί έχει ξεπεράσει ήδη τις 1,2 εκατομμύρια υπογραφές.
Η κίνηση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία του δικηγόρου Graham Guest, με την ροή των ψήφων φτάνει τις πρώτες ώρες ακόμα και το εκκωφαντικό 1000 ανά λεπτό, αποτυπώνοντας την όχι και τόσο μεγάλη συμπάθεια των Βρετανών προς το πρόσωπο του Αμερικανού Προέδρου, ειδικά μετά την ταξιδιωτική απαγόρευση για τους μουσουλμάνους (σσ: ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, είναι μουσουλμάνος).
Οποιοδήποτε ψήφισμα συγκεντρώσει πάνω από 100.000 υπογραφές μπορεί να συζητηθεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης