Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα, με οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση

Moscovici: Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα, με οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση
Ο κ. Moscovici τόνισε ότι η σύγκλιση των οικονομιών της Ευρωζώνης είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ώθηση του μπλοκ
Κομισιόν και Αθήνα εργάζονται για να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα η β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
Μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γάλλος αξιωματούχος εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της δε βρίσκονται πλέον μακριά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ επανέλαβε τη θέση της Κομισιόν για λύση στο επίμαχο θέμα του χρέους.
«Η Ελλάδα αποτελεί θέμα ανησυχίας για την Επιτροπή, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της ευρωζώνης.
Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση», συμπλήρωσε.
Ο κ. Moscovici τόνισε επίσης ότι η σύγκλιση των οικονομιών της Ευρωζώνης είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ώθηση του μπλοκ, κάτι που δε συμβαίνει ωστόσο στην πράξη, όπως παραδέχτηκε.
«Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ισορροπίες, η Επιτροπή καλεί τις χώρες που έχουν το περιθώριο στα δημόσια οικονομικά τους, όπως π.χ. η Γερμανία και η Ολλανδία, να το χρησιμοποιήσουν», διαμήνυσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης