Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλός υπουργός: Στα πρόθυρα οικονομικού ψυχρού πολέμου Ηνωμένο Βασίλειο – Ε.Ε.

Ιταλός υπουργός: Στα πρόθυρα οικονομικού ψυχρού πολέμου Ηνωμένο Βασίλειο – Ε.Ε.
Ο Ιταλός υπουργός υποστήριξε πως θα ήταν πολύ αρνητική εξέλιξη για τον Δυτικό κόσμο να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή σκληρού ανταγωνισμού για τα χρήματα των εταιρειών
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται στα πρόθυρα ενός «οικονομικού ψυχρού πολέμου», με «τρομερές συνέπειες» για τη Δύση.
Σε αυτή την προειδοποίησε προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Mario Giro, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», καθιστώντας σαφές πως αυτή η μάχη των συμφερόντων θα έχει δραματικές συνέπειες.
Ο Giro επισήμανε ότι υπήρξαν περισσότεροι σκληροπυρηνικοί στη Ε.Ε. κατά της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου, από ό,τι στην αρχή υπολογιζόταν.
«Ακούμε ολοένα και συχνότερα πως υπάρχουν άνθρωποι – οικονομικά συμφέροντα – που πιστεύουν ότι μπορούν να κληρονομήσουν κάποια οικονομική θέση… από το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας πως «αυτό θα είναι ένας οικονομικός πόλεμος. Ένας οικονομικός ψυχρός πόλεμος και δεν είμαστε υπέρ του».
Συνεχίζοντας, ο Ιταλός υπουργός υποστήριξε πως θα ήταν πολύ αρνητική εξέλιξη για τον Δυτικό κόσμο να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή σκληρού ανταγωνισμού για τα χρήματα των εταιρειών.
«Δε χρειαζόμαστε τέτοιου είδους εντάσεις σε αυτή την εποχή», υπογράμμισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα πρέπει να γίνουν σε πνεύμα υπομονής και ψυχραιμίας, «διότι αν δε γίνουν έτσι, αν αντιδράσουμε παρορμητικά, εκδικητικά, συναισθηματικά, τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».
Μάλιστα, ο ίδιος ευχήθηκε η ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, περί του σκληρού Brexit να ήταν απλώς μια ομιλία και όχι η ίδια η θέση της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης