Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι τεχνολογικές εταιρείες στο στόχαστρο του επόμενου διατάγματος Trump

Bloomberg: Οι τεχνολογικές εταιρείες στο στόχαστρο του επόμενου διατάγματος Trump
Οι προσλήψεις που έχουν προαναγγείλει οι τεχνολογικές, βασιζόμενες στο ειδικό καθεστώς της βίζας εργαζομένων, είναι δεκάδες χιλιάδες
Τις τεχνολογικές εταιρείες της Silicon Valley θα «βάλει στο μάτι» το αμέσως επόμενο διάστημα ο Donald Trump, στο πλαίσιο της σειράς εκτελεστικών διαταγμάτων που υπογράφει για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης στις Η.Π.Α.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο σχετικό έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Ρεπουμπλικάνος θα απαιτήσει αλλαγή του καθεστώτος (τύποι βίζας: H-1B, L-1, E-2, B1) που ισχύει για τις βίζες των μη Αμερικανών εργαζομένων σε εταιρείες όπως η Apple, η Microsoft, η Amazon κλπ.
Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, οι προσλήψεις που έχουν προαναγγείλει οι τεχνολογικές εταιρείες, βασιζόμενες στο ειδικό καθεστώς της βίζας εργαζομένων, το αμέσως επόμενο διάστημα είναι δεκάδες χιλιάδες.
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ήδη ξεσηκώσει μία θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός της χώρας του με τα διατάγματα για κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και απαγόρευση της εισόδου για μουσουλμάνους επτά χωρών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης