Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Απόψε η αριστερά σήκωσε κεφάλι και έδειξε ότι μπορεί να νικήσει, δήλωσε ο Ηamon

Liberation: Απόψε η αριστερά σήκωσε κεφάλι και έδειξε ότι μπορεί να νικήσει, δήλωσε ο Ηamon
Ενωτικός ο Hamon θέλει συμπόρευση όλων των κομμάτων της αριστεράς εν όψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας
Ενωτικός παρουσιάστηκε ο Benoit Hamon στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ευρεία νίκη του με 58,65% έναντι 41,35% του Manuel Valls στις προκριματικές της αριστερής παράταξης και στο 60% των εκλογικών τμημάτων.
Όπως γράφει η Liberation, o Hamon δήλωσε ότι "θέλω να ενώσω όλους Γάλλους για ένα ποθητό μέλλον, είμαστε 66 εκατομμύρια καρδιές και αγωνιζόμαστε για την καρδιά της Γαλλίας", ενώ στη συνέχεια έγινε και πιο συγκεκριμένος.
"Θα πρέπει επίσης να ενώσουμε την αριστερά και τους Οικολόγους και αν υπάρχουν διαφορές, ποτέ οι δυνάμεις της προόδου δεν χάνουν με το να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να μιλήσουν.
Μεταξύ άλλων, ο Benoit Hamon αποκάλυψε ότι από αύριο Δευτέρα (30/1) επιθυμεί να συζητήσει με τον Yannick Jadot και τον Jean Luc Melenchon.
Αλλά και όσον αφορά τη νίκη του, ο Ηamon επέδειξε και πάλι... ομαδικό πνεύμα.
"Αυτή τη βραδιά η αριστερά σήκωσε κεφάλι, στρέφεται στο μέλλον και μπορεί να νικήσει.
Οι διαφορές μας δεν είναι μία αναστρέψιμες και πρέπει να παλέψουμε για να τις γεφυρώσουμε.
Μετράω την εμπιστοσύνη μας και έχω την πεποίθηση ότι μπροστά στη δεξιά των προνομίων και την καταστροφική ακροδεξιά, η χώρα μας χρειάζεται μία αριστερά καινοτόμο που στρέφεται στο μέλλον, που βλέπει τον κόσμο όπως είναι και θα φέρει ένα επιθυμητό μέλλον".
Όσο για τον Manuel Valls σε μερικές ακόμα δηλώσεις του, υποστήριξε ότι "οι ήττες είναι μέρος της πολιτικής, δεν πρέπει να λυπόμαστε για τίποτα, καθώς έχουμε δείξει την αγάπη μας για τη Γαλλία".
Ο Valls υπεραμύνθηκε και της θητείας του στην πρωθυπουργία, καθώς "από το 2012 κάναμε τα πράγματα να προχωρήσουν, η αριστερά έγινε αξιόπιστη σε θέματα ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ συμφωνήσαμε και για περισσότερα δικαιώματα στους μισθωτούς".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης