Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Αύξηση της συμμετοχής κατά 30% στον β΄ γύρο των προκριματικών της αριστεράς στη Γαλλία

Le Monde: Αύξηση της συμμετοχής κατά 30%  στον β΄ γύρο των προκριματικών της αριστεράς στη Γαλλία
Είχαν ψηφίσει 1,3 εκατ. πολίτες μέχρι τις 17:00
(upd) Στη live ενημέρωση που έχει η Le Monde για τις επαναληπτικές εκλογές της αριστερής παράταξης που θα κρίνουν ποιος εκ των Benoit Hamon και Manuel Valls θα πάρει το χρίσμα για να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας τον Απρίλιο - Μάιο του 2017, αναφέρει ότι υπάρχει μία αύξηση συμμετοχής 30%.
Συγκεκριμένα μέχρι τις 17:00 είχαν ψηφίσει 1,3 εκατ. Γάλλοι πολίτες στο 75% των εκλογικών κέντρων
Δηλαδή, 300 χιλιάδες περισσότεροι από τον πρώτο γύρο, την προηγούμενη Κυριακή, όταν είχαν προσέλθει στις κάλπες 1 εκατ. ψηφοφόροι την ίδια ώρα.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Ήταν ο μεγάλος άγνωστος αυτών των εκλογών, γράφει η Le Monde για τη συμμετοχή στις προκριματικές της αριστερής παράταξης στη Γαλλία για να αναδειχτεί ο υποψήφιος που θα διεκδικήσει την προεδρία τον Απρίλιο - Μάιο του 2017.
Η συμμετοχή, λοιπόν, παρουσίασε αύξηση σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, καθώς σήμερα (29/1) είχαν ψηφίσει 567 χιλιάδες άνθρωποι μέχρι το μεσημέρι στο 75% των εκλογικών κέντρων, έναντι 400 χιλιάδων στο 63% των εκλογικών κέντρων την περασμένη Κυριακή (22/1).
Ποιος θα επωφεληθεί από αυτή την αύξηση, ο Benoit Hamon ή, ο Manuel Valls είναι το ερώτημα που θέτει η Le Monde, με την απάντηση να δίνεται αργά απόψε, όταν και θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα.
Στον πρώτο γύρο, πάντως, σε ένα εκλογικό κέντρο, όπου ο Hamon είχε πάρει 49,89% είχαν ψηφίσει 460 άτομα.
Και στο ίδιο εκλογικό κέντρο είχαν προσέλθει σήμερα 65 άτομα ως τις 11:00 και 121 μισή ώρα αργότερα.
Η γαλλική εφημερίδα αφού φιλοξενεί και αρκετές δηλώσεις πολιτικών προσώπων και ψηφοφόρων ότι σε μία κοινότητα 8.000 ατόμων στη Βρετάνη, στο βορειοδυτικό άκρο της Γαλλίας, δηλαδή, η συμμετοχή στις 13:00 ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα την ίδια ώρα.
Υποστηρικτές και ψηφοφόροι του Jean Luc Melenchon ανέφεραν επίσης ότι θα ψηφίσουν τον Benoit Hamon σήμερα (29/1) Κυριακή.

(Πρώτη ενημέρω 19:25, Κυριακή 29 Ιανουαρίου  2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης