Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM): Kανένας λόγος για ανησυχητική αποτίμηση της κατάστασης του χρέους

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM): Kανένας λόγος για ανησυχητική αποτίμηση της κατάστασης του χρέους
O ESM αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε άμεσο σχόλιο για την έκθεση του ΔΝΤ
Κανένα λόγο ανησυχίας δεν βλέπει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) για το ελληνικό χρέος, όπως  δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, μετά τη διαρροή εμπιστευτικής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που βλέπει το αντίθετο.
«Δεν βλέπουμε κανένα λόγο για μια ανησυχητική αποτίμηση της κατάστασης του ελληνικού χρέους», δήλωσε εκπρόσωπος του ESM , συμπληρώνοντας ότι «το χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο, αν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί εφαρμοστούν πλήρως».
Αν και ο ESM αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε άμεσο σχόλιο για την έκθεση του ΔΝΤ,  υπενθυμίζει ότι έχει δώσει στην Ελλάδα δάνεια «εξαιρετικά ευνοϊκά μακροπρόθεσμα», αλλά και πως μόλις έχει πάρει μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους της βραχυπρόθεσμα.
Υπογραμμίζει δε, πως «η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν για μια φιλόδοξη δημοσιονομική τροχιά στη διάρκεια του προγράμματος, που είναι αξιόπιστη», η Ευρώπη έχει «σαφώς δεσμευθεί να υποστηρίξει την Ελλάδα με μια επιπλέον ελάφρυνση του χρέους» στην περίπτωση που «χρειαστεί μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018, υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα έχει υιοθετήσει όλες τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις».
Τέλος, σημειώνει ότι «ήταν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν» τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του της Ελλάδας το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης