Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Στο 2,3% θα ανέλθει η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ το α' 3μηνο 2017

MarketWatch: Στο 2,3% θα ανέλθει η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ το α' 3μηνο 2017
Από τη δημοσκόπηση απορρέει επίσης πως ελάχιστοι αναλυτές αναμένουν τον Μάρτιο την πρώτη εκ των τριών αυξήσεων των επιτοκίων που έχει προγραμματίσει η Fed
Στο 2,3% «βλέπει» την ετήσια αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ η πλειοψηφία των οικονομολόγων, όπως διαπιστώνεται από τη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το MarketWatch.
Από τη δημοσκόπηση απορρέει επίσης πως ελάχιστοι αναλυτές αναμένουν τον Μάρτιο (σσ: υπολογιζόταν αρχικά) την πρώτη εκ των τριών αυξήσεων των επιτοκίων που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve) για το 2017, καθώς «πρέπει να αποσαφηνιστεί η δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση» του Donald Trump.
Επί αυτού να επισημανθεί πως η Moody έχει μιλήσει για δύο και όχι τρεις αυξήσεις των επιτοκίων από την Τράπεζα.
Νωρίτερα, τα προκαταρτικά στοιχεία (για το δ’ 3μηνο) που εξέδωσε το υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α. έδειξαν απογοητευτική ετησία αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ το δ’ 3μηνο του 2016, κατά 1,9%, έναντι 2,2% που προέβλεπε η πλειοψηφία των αναλυτών.
Επίσης, σύμφωνα με η ανάπτυξη για το γ’ 3μηνο του ιδίου έτους αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω, στο 3,5% από 3,2% που είχε υπολογιστεί.
Για το σύνολο του 2016, αν επαληθευτούν τα στοιχεία για το δ’ 3μηνο, η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ το 2016 θα διαμορφωθεί στο 1,6%, μία επίδοση που συμβαδίζει με το μέσο όρο της περιόδου 2009 – 2016 αλλά είναι κατώτερη των εκτιμήσεων για 2,1%.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης