Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας - May: Πρέπει να διατηρηθούν

Trump: Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας - May: Πρέπει να διατηρηθούν
«Θέλουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία», υποστήριξε ο Donald Trump
Οι ΗΠΑ επιθυμούν να έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, με την Theresa May, Βρετανίδα πρωθυπουργό, ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει αν θα προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Αντιθέτως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως «είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό», συμφωνώντας ουσιαστικά με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, που υποστήριξε ότι οι κυρώσεις πρέπει να διατηρηθούν.
Ο Trump εξέφρασε την ελπίδα για μια «φανταστική σχέση» με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin, αν και - όπως παραδέχτηκε - αυτή η ελπίδα μπορεί να διαψευστεί.
Από την πλευρά της, η May υπογράμμισε πως οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να διατηρηθούν, έως ότου η ρωσική πλευρά εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία του Μινσκ.
Η ίδια υποστήριξε πως, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Trump υποστήριξε σθεναρά το ΝΑΤΟ, μια συμμαχία που ο Αμερικανός πρόεδρος είχε στο πρόσφατο παρελθόν αποκαλέσει απαρχαιωμένη.
Πάντως, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, το ζήτημα των κυρώσεων αναμένεται να βρεθεί στην ατζέντα της τηλεφωνικής επικοινωνίας Trump - Putin το Σάββτο (28/1).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης