Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Τηλεφωνική επικοινωνία του Donald Trump με τον Μεξικανό πρόεδρο, Enrique Pena Nieto

Associated Press: Τηλεφωνική επικοινωνία του Donald Trump με τον Μεξικανό πρόεδρο, Enrique Pena Nieto
Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρεις της συζήτησης των δύο ηγετών 
Μία ώρα διήρκησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Associated Press, η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, με τον Μεξικανό ομόλογό του, Enrique Pena Nieto.
Το Assocaited Press μεταδίδει την είδηση, επικαλούμενο πηγές με γνώση του ζητήματος, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες της συζήτησης.
Στα ύψη βρίσκονται οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, μετά την επιμονή του Αμερικανού προέδρου στην κατασκευή του τείχους με μεξικανική αποζημίωση και την επακόλουθη ματαίωση από πλευράς Μεξικανού προέδρου της συνάντησης των δύο ανδρών.
Ρίχνοντας… «λάδι στη φωτιά», ο Donald Trump έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, πως το Μεξικό έχει εκμεταλλευτεί τις ΗΠΑ και ότι αυτό «πρέπει να αλλάξει τώρα!».
Συγκεκριμένα, έγραψε: «Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το Μεξικό έχει επωφεληθεί από τις ΗΠΑ. Τεράστια εμπορικά ελλείμματα και μικρή βοήθεια στα πολύ αδύναμα σύνορα, [αυτό] πρέπει να αλλάξει, ΤΩΡΑ!».
Το σχόλιο έρχεται, επίσης, στον απόηχο του υπαινιγμού του Λευκού Οίκου, χθες Πέμπτη, ότι θα επιβάλει 20% ταρίφα στις εισαγωγές από το Μεξικό, για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του τείχους, υπαινιγμός που οδήγησε σε πτώση το μεξικανικό πέσο και σε επιδείνωση των διμερών σχέσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης