Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Δ.Σ. της Intesa Sanpaolo δε θα συζητήσει το ζήτημα της Generali στην αυριανή (27/1) συνεδρίαση

Reuters: Το Δ.Σ. της Intesa Sanpaolo δε θα συζητήσει το ζήτημα της Generali στην αυριανή (27/1) συνεδρίαση
Ο Messina, ερωτηθείς σχετικά με το αν το Δ.Σ. θα συζητήσει το θέμα της Generali, ανέφερε «με τίποτα»
Το ενδεχόμενο επένδυσης της Intesa Sanpaolo στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας Assicurazioni Generali δε θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αύριο, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.
Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Carlo Messina, σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Συγκεκριμένα, ο Messina, ερωτηθείς σχετικά με το αν το Δ.Σ. θα συζητήσει το θέμα της Generali, ανέφερε «με τίποτα».
Σημειώνεται πως η Intesa ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο «συνδυασμού» με τη Generali, στον απόηχο δημοσιεύματος ότι εξέταζε πιθανή εξαγορά της ασφαλιστικής.

Χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, το BankingNews.gr μετέδιδε:

Intesa Sanpaolo: Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για την ασφαλιστική Generali

Το ενδιαφέρον της για πιθανή επένδυση στην ασφαλιστική Assicurazioni Generali, επιβεβαίωσε η ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της στρατηγικής της, η διοίκηση συνήθως αξιολογεί ευκαιρίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικής της θέσης και των οικονομικών της επιδόσεων.
"Αυτές οι ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων πιθανών συνδυασμών με την Generali, εξετάζονται αυτή την στιγμή από τη διοίκηση της τράπεζας", τονίζει η τράπεζα.
Όπως μετέδιδε χθες το bankingnews.gr, άμεση ήταν η απάντηση της ασφαλιστικής Generali στα σενάρια επένδυσης από την Intesa Sanpaolo.
H μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ιταλίας προχώρησε στην αγορά δικαιωμάτων ψήφου που αντιστοιχούν στο 3,01% του μετοχικού κεφαλαίου της ιταλικής τράπεζας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την προσπάθεια για εξαγορά μεγάλου μεριδίου.
Η κίνηση της Generali ακολούθησε το δημοσίευμα της La Stampa, το οποίο ανέφερε ότι η Intesa επεξεργάζεται μια πιθανή επένδυση στη Generali, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας συμφωνίας με τη γερμανική ασφαλιστική Allianz.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της ρυθμιστικής αρχής και υπό συγκεκριμένες συνθήκες μια εισηγμένη εταιρία δεν μπορεί να κατέχει μερίδιο άνω του 3% μιας άλλης εισηγμένης, εάν η τελευταία κατέχει ήδη δικαιώματα ψήφου τουλάχιστον 3%.
Σημειώνεται ότι εξαρχής οι αναλυτές αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό την πιθανή επένδυση της Intesa στη Generali.
Στις συναλλαγές του Μιλάνου η μετοχή της Intesa Sanpaolo υποχωρεί 3,6%, ενώ η Generali σημειώνει άλμα 9,5%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης