Διεθνή

Ανάμεικτη εικόνα με ήπια πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Κέρδη 0,25% του Stoxx Europe 600

Ανάμεικτη εικόνα με ήπια πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Κέρδη 0,25% του Stoxx Europe 600
Μεταξύ των κύριων δεικτών των μεγαλύτερων κεφαλαιαγορών της Ευρώπης, με άνοδο έκλεισε μόνον ο γερμανικός DAX, που ενισχύθηκε κατά 0,36%
Ανάμεικτη εικόνα κατέγραψαν στο κλείσιμο των συνεδριάσεών τους οι βασικοί δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, μία ημέρα μετά την υπέρβαση του ψυχολογικού «φράγματος» των 20 χιλ. μονάδων - με νέο ιστορικό ρεκόρ - από τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA) της Wall Street.
Τις καλύτερες «επιδόσεις» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν οι μετοχές τεχνολογίας και φροντίδας υγείας, καθώς οι επενδυτές στη Γηραιά Ήπειρο συνεχίζουν να επιδεικνύουν εμπιστοσύνη στις προεκλογικές δεσμεύσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, περί μείωσης του εποπτικού βάρους των εταιρειών, αλλά και σημαντικής μείωσης της φορολογίας στις ΗΠΑ.
Ξεχώρισε η άνοδος περισσότερο από 19,4% της τιμής της μετοχής της ελβετικής φαρμακο-βιομηχανίας Actelion, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Johnson & Johnson, ότι την εξαγοράζει έναντι 30 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.
Τελικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,25% για να ανέλθει στις 367,50 μονάδες, ενώ ο Europe Dow υποχώρησε κατά 0,67% στις 1.625,85 μονάδες.
Μεταξύ των κύριων δεικτών των μεγαλύτερων κεφαλαιαγορών της Ευρώπης, με άνοδο έκλεισε μόνον ο γερμανικός DAX, που ενισχύθηκε κατά 0,36%.
Αντίθετα, μικρή πτώση 0,21% πραγματοποίησε ο γαλλικός δείκτης CAC 40, με τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB να υποχωρεί κατά 0,73%.
Τέλος, ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 εξασθένησε κατά 0,38%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 παρέμεινε οριακά αμετάβλητος (-0,04%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης