Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΜΝΙ: Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, σίγουροι για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

ΜΝΙ: Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, σίγουροι για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων σχολιάζει τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup
Τη βεβαιότητα τους για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπως σχολιάζει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει, δεν φάνηκε ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι κοντά στη γεφύρωση των διαφορών που έχουν προκαλέσει στασιμότητα στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.
Μάλιστα, το ΜΝΙ στέκεται στις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος είπε: «Μίλησα με την Christine Lagarde αρκετά πρόσφατα και με διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ έχει πρόθεση να συμμετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα.
Αλλά, έχουν κάνει τους όρους τους ξεκάθαρους».
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι αξιόπιστες, η δημοσιονομική πορεία πρέπει να είναι αξιόπιστη και η βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει να είναι αξιόπιστη».
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, η Ελλάδα πιέζει για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να έχει πρόσβαση σε νέα δάνεια και ενδεχομένως τα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν στο QE της ΕΚΤ.
«Οι υπουργοί στη συνεδρίασης της Πέμπτης (σσ. 26/1/2017) αναμένεται να κάνουν έναν απολογισμό της κατάστασης και να αποφασίσουν πότε οι ελεγκτές μπορούν να επιστρέψουν στην Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης