Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιπλέον προβλέψεις 3,6 δισ. ευρώ διενεργεί η RBS για διευθέτηση κατηγοριών στις ΗΠΑ

Επιπλέον προβλέψεις 3,6 δισ. ευρώ διενεργεί η RBS για διευθέτηση κατηγοριών στις ΗΠΑ
Η μεγάλη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πλέον συσσωρεύσει προβλέψεις 6,7 δισ. στερλίνων (7,9 δισ. ευρώ) για την οριστική διευθέτηση των νομικών της προβλημάτων στις ΗΠΑ
Νέες προβλέψεις για επιπλέον νομικά έξοδα και πρόστιμα στις ΗΠΑ αξίας 3,1 δισ. στερλίνων (3,6 δισ. ευρώ), διενήργησε η μεγάλη βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland (RBS).
Η RBS είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες τράπεζες που αναμένεται να έλθει στην προσεχή περίοδο σε συμβιβασμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για κατηγορίες που αφορούν στο ρόλο της στην πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου πριν τη χρηματο-οικονομική κρίση του 2008, καταβάλοντας πρόστιμο μέχρι και 20 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς σε παρόμοιες υποθέσεις.
Η μεγάλη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου - που ελέγχεται σε ποσοστό 72% από το βρετανικό Δημόσιο μετά τη διάσωσή της με 45,5 δισ. στερλίνες των Βρετανών φορολογούμενων - έχει πλέον συσσωρεύσει προβλέψεις 6,7 δισ. στερλίνων (7,9 δισ. ευρώ) για την οριστική διευθέτηση των νομικών της προβλημάτων στις ΗΠΑ.
Η ίδια η εκκρεμότητα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια της βρετανικής κυβέρνησης στην προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει την τράπεζα και να παύσει να λειτουργεί (και) ως τραπεζίτης.
Μετά τις νέες της προβλέψεις, η RBS θα οδηγηθεί και πάλι καθαρή ζημία για το οικονομικό έτος 2016, για ένατη συνεχόμενη χρονιά.
Η έλευση του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ ενδεχομένως να «κοστίσει» στην RBS, αν στο γενικότερο τιμωρητικό πνεύμα που τον διέπει, λάβει μια περισσότερο αυστηρή στάση απέναντι στις ευρωπαϊκές τράπεζες που παρέβησαν τους κανόνες ορθής τραπεζικής πρακτικής στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης