Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Turkes - Επιτυχγάνουν τη δημιουργία αρνητικού κλίματος

Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Turkes - Επιτυχγάνουν τη δημιουργία αρνητικού κλίματος
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να υπάρξει λύσ, ενόσω γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις»
Ως απαράδεκτες χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδεις, τις δηλώσεις του αντιπροέδρους της Τουρκίας, Turgul Turkes, τονίζοντας πως το μόνο που επιτυγχάνουν είναι τη δημιουργία αρνητικού κλίματος.
Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε μεταξύ άλλων να ισχύουν και για τους τούρκους πολίτες οι τέσσερις ελευθερίες μετακίνησης που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «όσο οι τούρκοι προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις, επιτυγχάνουν τη δημιουργία αρνητικού κλίματος και είναι αδιανόητο να υπάρξει λύση, ενόσω γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ο διάλοογος για το κυπριακό ζήτημα θα συνεχιστέι στην Κύπρο, «και επί των έξι κεφαλαίων με αποφασιστικότητα, ώστε να σμικρυνθούν οι όποιες διαφορές και να υπάρξει κατάληξη».
Επιπλέον, τόνισε ότι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και οι εγγυήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η διάσκεψη στη Γενεύη, «δεν ήταν ούτε η αρχή ούτε το τέλος της διαδικασίας».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθεί ξανά με τον Mustafa Akinci την 1η Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης