Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων την επόμενη 5ετία από την ΕΤΕπ για την κλιματική αλλαγή

Επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων την επόμενη 5ετία από την ΕΤΕπ για την κλιματική αλλαγή
Η Τράπεζα έκανε επίσης γνωστό ότι ήδη έχει ξεπεράσει τον συνολικό ετήσιος στόχο της χρηματοδότησης για το κλίμα και μάλιστα για έβδομη συνεχή χρονιά
Επενδύσεις συνολικού ύψους 100 δισ. δολαρίων για την επόμενη 5ετία ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
Όπως τονίζει η Τράπεζα, «οι συνεισφορές χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως η ΕΤΕπ είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουν οι χώρες να επιτύχουν τους στόχους τους βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η παγκόσμια μέση αύξηση της θερμοκρασίας να συγκρατηθεί σε πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα».
Η Τράπεζα έκανε επίσης γνωστό ότι ήδη έχει ξεπεράσει τον συνολικό ετήσιος στόχο της χρηματοδότησης για το κλίμα και μάλιστα για έβδομη συνεχή χρονιά, προσφέροντας πάνω από 19 δισ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών χορηγήσεων της Τράπεζας για το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης