Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Αρνητική εξέλιξη για το Ηνωμένο Βασίλειο, αν καταστεί «φορολογικός παράδεισος» μετά το Brexit

Dijsselbloem: Αρνητική εξέλιξη για το Ηνωμένο Βασίλειο, αν καταστεί «φορολογικός παράδεισος» μετά το Brexit
«Αυτή η κίνηση θα πληγώσει τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με τον Ολλανδό αξιωματούχο
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω», αν αποφασίσει να μετατραπεί σε «φορολογικό παράδεισο», μετά την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, προειδοποιώντας πως αυτή η κίνηση θα πληγώσει τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θα ήταν κακό για την Ευρώπη, θα ήταν, όμως, κακό και για την Αγγλία, θα ήταν κακό για το Ηνωμένο Βασίλειο, να καταλήξει να είναι ένας “φορολογικός παράδεισος” εκτός Ε.Ε.», επισήμανε ο Dijsselbloem, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στην ολλανδική τηλεόραση RTL.
Όπως διευκρίνισε, «σε αυτό το κλίμα, όπου συνεργαζόμαστε στενά με τη Βρετανία για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, θα ήταν ένα τρελό βήμα προς τα πίσω».
Ο Dijsselbloem, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, δήλωσε πως είχε συζητήσεις με τράπεζες με έδρα το Λονδίνο που εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το Λονδίνο στην Ολλανδία, μετά το Brexit.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εν λόγω τράπεζες εμφανίζονται απτόητες μπροστά στους αυστηρούς κανόνες της Ολλανδίας για τα τραπεζικά μπόνους.
«Οι αυστηροί κανόνες που έχουμε αποσκοπούν να προστατέψουν τους Ολλανδούς πελάτες», είπε ο Ολλανδός υπουργός, προσθέτοντας πως «ο νόμος δηλώνει πως οι αυστηροί κανόνες δεν ισχύουν για τις διεθνείς τράπεζες με δραστηριότητες στην Ολλανδία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης