Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markit: Σε υψηλό 21 μηνών ο μεταποιητικός PMΙ των ΗΠΑ το Δεκέμβριο 2016

Markit: Σε υψηλό 21 μηνών ο μεταποιητικός PMΙ των ΗΠΑ το Δεκέμβριο 2016
Η Markit εκτιμά πως η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και το 2017, ως απόρροια του γενικότερα καλού κλίματος που επικρατεί στην αμερικανική οικονομία 
Την υψηλότερη τιμή του από τον Μάρτιο του 2015 κατέγραψε ο μεταποιητικός δείκτης PMI (Purchasing Managers' Index, περιλαμβάνει παραγωγή, απασχόληση κλπ) για τις Ηνωμένες Πολιτείες το Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα 24 Ιανουαρίου 2017 η Markit.
Ειδικότερα, ο PMI διαμορφώθηκε στις 55,1 μονάδες τον τελευταίο μήνα του έτους, καθώς η αισιοδοξία έχει επιστρέψει στον κλάδο μετά την εκλογή του Donald Trump την 8η Νοεμβρίου.
Μάλιστα, η Markit εκτιμά πως η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και το 2017, ως απόρροια του γενικότερα καλού κλίματος που επικρατεί στην αμερικανική οικονομία και τον κλάδο της μεταποίησης.



Να σημειωθεί πως η τιμή του εκάστοτε PMI κάτω από τις 50 μονάδες συνεπάγεται συρρίκνωση του κλάδου, πάνω από 50 μεγέθυνση και ίση με 50 αμεταβλητότητα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Institute for Supply Management υπολόγιζε τον PMI για τη μεταποίηση της αμερικανικής οικονομίας στις 54,7 μονάδες για τον Δεκέμβριο 2016, επίδοση που αποτελεί επίσης υψηλό 2ετίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης