Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Στρίβει δεξιά ο Rutte υπό την πίεση του Wilders για το προσφυγικό – Σκληρή μάχη ενόψει των εκλογών στις 15/3

Ολλανδία: Στρίβει δεξιά ο Rutte υπό την πίεση του Wilders για το προσφυγικό – Σκληρή μάχη ενόψει των εκλογών στις 15/3
Συμπεριφερθείτε κανονικά ή φύγετε το μήνυμα του Rutte προς τους πρόσφυγες
Στροφή προς τη δεξιά ρητορική κάνει ο πρωθυπουργός Mark Rutte προκειμένου να απαντήσει στην πίεση του ακροδεξιού Geert Wilders και ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 15ης Μαρτίου.
Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους δυσαρεστημένους με το προσφυγικό ψηφοφόρους, ο Rutte απέστειλε ανοικτή επιστολή προς όλους τους Ολλανδούς, στην οποία παρουσιάζει και το σύνθημα του κόμματος του ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
«Συμπεριφερθείτε κανονικά ή φύγετε», είναι το μήνυμα του Rutte, ο οποίος απευθύνεται «στους ανθρώπους που αρνούνται να προσαρμοστούν, επικρίνουν τις συνήθειές μας και απορρίπτουν τις αξίες μας».
«Οι Ολλανδοί αισθάνονται ολοένα και πιο άβολα με τους ανθρώπους που καταχρώνται την ίδια την ελευθερία για την οποία ήρθαν στη χώρα.
Καμιά φορά φαίνεται ότι πλέον κανείς δεν συμπεριφέρεται κανονικά» επισημαίνει στην επιστολή του ο Rutte, κάνοντας λόγο για «ακοινώνητους ανθρώπους που έχουν την εντύπωση ότι έχουν πάντα προτεραιότητα, που αφήνουν σκουπίδια στον δρόμο».
«Όμως η λύση δεν είναι να βάλουμε όλο τον κόσμο στο ίδιο τσουβάλι, να προσβάλουμε ή να απελάσουμε από τη χώρα ολόκληρες ομάδες» επεσήμανε ο Rutte.
Άμεση ήταν η απάντηση του Wilders στην επιστολή Rutte.
Ο Wilders χαρακτήρισε ψέματα τα όσα υποστηρίζει ο Rutte, χαρακτηρίζοντας τον ως τον άνθρωπο «των ανοικτών συνόρων, του τσουνάμι της παροχής ασύλου, της μαζικής μετανάστευσης, του εξισλαμισμού, των ψευδών και της παραπλάνησης».
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Κόμμα της Ελευθερίας του Wilders θα δώσει μάχη με το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία του Rutte για την πρώτη θέση, αν και οι περισσότερες μετρήσεις θέλουν το ακροδεξιό κόμμα να προηγείται στην πρόθεση ψήφου (λαμβάνει από 19,3% έως 22%) και να καταλαμβάνει τις περισσότερες έδρες (29 με 33 έδρες επί συνόλου 150 εδρών) έναντι του κόμματος του Rutte που φέρεται να λαμβάνει από 23 έως 27 έδρες στο Κοινοβούλιο.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Εργατικό Κόμμα (PvdA) που σήμερα είναι κυβερνητικός εταίρος του Rutte (αναμένεται να λάβει 12 έδρες από 35 που έχει σήμερα) και ακολουθούν το κεντρώο CDA, το φιλοευρωπαϊκό D66 και οι GroenLinks, καθένα εκ των οποίων φέρεται να λαμβάνει από 13 έως 17 έδρες αντίστοιχα
Ακόμα όμως και αν το κόμμα του Wilders αναδειχθεί πρώτο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού καθώς τόσο ο Rutte όσο και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με τον Wilders.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης