Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Ευκαιρία το Brexit για μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη – Προειδοποίηση για την ΕΕ η εκλογή Trump

tags :
Verhofstadt: Ευκαιρία το Brexit για μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη – Προειδοποίηση για την ΕΕ η εκλογή Trump
Να καθορίσουμε ότι τώρα είναι η στιγμή για να αποκτήσουμε μια πραγματική κυβέρνηση στην Ευρώπη είπε ο Verhofstadt
Την θέση ότι το Brexit είναι μια καλή ευκαιρία για να προχωρήσει η ΕΕ σε μεταρρυθμίσεις διατύπωσε ο ευρωβουλευτής Guy Verhofstadt, ο οποίος παράλληλα προειδοποίησε πως η εκλογή Trump στην προεδρία των ΗΠΑ είναι προειδοποίηση για την Ευρώπη.
«Η συζήτηση για το Brexit είναι μια καλή ευκαιρία όχι μόνο να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία, μια νέα εταιρική σχέση με την Βρετανία, αλλά παράλληλα να καθορίσουμε ότι τώρα είναι η στιγμή για να αποκτήσουμε μια πραγματική κυβέρνηση στην Ευρώπη», τόνισε σε δηλώσεις του στο Reuters ο Verhofstadt, αναφέροντας πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να υποθέσει κανείς την επίδραση που θα έχει το Brexit στην Βρετανία ή στο City του Λονδίνου.
«Είναι σαφές ότι η μετάβαση χρειάζεται να είναι χρονικά περιορισμένη.
Έχω δει προσωρινές καταστάσεις να διαιωνίζονται.
Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό είναι μια ξεκάθαρη ενεργοποίηση του άρθρου 50, μια σαφή πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης και πώς εκείνοι βλέπουν την εταιρική σχέση στο μέλλον» τόνισε ο ευρωβουλευτής.
«Πρέπει να δούμε αν θα ζητήσουν σύναψη μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.
Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό.
Πρέπει να καταλήξουμε πριν τις ευρωεκλογές του 2019» είπε ο Verhofstadt επαναλαμβάνοντας ότι η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να επιλέξει πολιτικές που θα της επιτρέπουν να έχει καλύτερη τύχη όντας εκτός της Ένωσης, από το να είναι πλήρες μέλος αυτής.
«Προτιμότερο από την οπισθοχώρηση και την διάσπαση, η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει μια πολιτική και αμυντική ένωση και να ενοποιήσει την κοινή της αγορά με περισσότερες βιομηχανίες και τομείς υπηρεσιών.
Είναι μια προειδοποίηση που προκαλείται από «ο Brexit και ενισχύεται από το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ» υπογράμμισε ο Verhofstadt, ο οποίος υποστήριξε πως η εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η στροφή της Ουάσιγκτον προς τον προστατευτισμό αποτελεί μια προειδοποίηση για την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης