Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αβεβαιότητα για την προεδρία Trump οδήγησε στο κόκκινο τη Wall Street - Πτώση 0,27% του S&P 500

Η αβεβαιότητα για την προεδρία Trump οδήγησε στο κόκκινο τη Wall Street - Πτώση 0,27% του S&P 500
Διάταγμα για την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από την εμπορική συμφωνία του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP) υπέγραψε σήμερα ο Donald Trump
Σε κλίμα αβεβαιότητας παρέμεινε και σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, η Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και που αυτές μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα και τις αμερικανικές επιχειρήσεις.
Εν τω μεταξύ, διάταγμα για την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από την εμπορική συμφωνία του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP) υπέγραψε σήμερα ο Donald Trump, κάτι που είχε προαναγγείλει.
Η κίνηση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου αποτελεί πιο πολύ μία τυπική διαδικασία, καθώς η TPP δεν είχε εγκριθεί από την εγχώρια Γερουσία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ξεκαθάρισε ωστόσο αν θα επιδιώξει στο άμεσο μέλλον ξεχωριστές εμπορικές συμφωνίες με τα 11 κράτη - μέλη (μεταξύ αυτών και η Κίνα) της TPP.
Επιπλέον, διαμήνυσε ότι προγραμματίζεται άμεσα η διεξαγωγή των συνομιλιών με τους ηγέτες του Καναδά και του Μεξικού, Μεξικού σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA).
Η επαναδιαπραγμάτευση θα επικεντρωθεί όχι μόνο στη NAFTA, αλλά και σε ζητήματα μετανάστευσης και ασφάλειας των συνόρων, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι πρώτες αποφάσεις του 45ου προέδρου των ΗΠΑ άσκησαν πτωτικές πιέσεις στο δολάριο, κάτι που οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν για την αγορά «ασφαλών» assets, όπως ο χρυσός και τα ομόλογα.
Στις 2.265,20 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης S&P 500, καταγράφοντας πτώση 0,27%, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 2.257,02 και 2.271,78 μονάδων, καταγράφοντας άνοδο 1,21% από την αρχή του 2017.
Απώλειες 0,14% ή 27,40 μονάδων κατέγραψε ο DJIA, για να διαμορφωθεί στις 19.799,85 μονάδες, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 19.732,36 και 19.833,98 μονάδων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο 0,19% από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Στις 5.552,94 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nasdaq Composite, έχοντας καταγράψει οριακή πτώση 0,04%.
Απώλειες 1,12% κατέγραψε η τιμή του ADR (American Depositary Receipt) της Εθνικής Τραπέζης, για να υποχωρήσει στα 0,266 δολάρια ΗΠΑ.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης