Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oxfam: Ο Bill Gates ίσως γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία!

Oxfam: Ο Bill Gates ίσως γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία!
Ο οργανισμός τονίζει ότι ίσως αυτό επιτευχθεί μέσα στα αμέσως επόμενα 25 χρόνια, όταν ο κ. Gates δηλαδή θα είναι 86 χρονών
Ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ίσως γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Oxfam.
Ο οργανισμός τονίζει ότι ίσως αυτό επιτευχθεί μέσα στα αμέσως επόμενα 25 χρόνια, όταν ο κ. Gates δηλαδή θα είναι 86 χρονών.
Επισημαίνεται πως όταν άφησε τη Microsoft το 2006, η περιουσία του έφτανε τα 50 δις δολάρια, ενώ αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 75 δις, παρά τις φιλανθρωπικές δράσεις στις οποίες προχωρά.

Οκτώ άνθρωποι έχουν τόσο πλούτο όσο το φτωχότερο μισό του πληθυσμού της Γης

Την θέση ότι οκτώ άνθρωποι κατέχουν τόσο πλούτο όσο διαθέτει το φτωχότερο μισό του πληθυσμού της Γης διατυπώνει σε προηγούμενη έκθεσή της, στις 16 Ιανουάριου, η Oxfam, η οποία υπογραμμίζει πως το χάσμα πλούτου μεταξύ πλούσιων και φτωχών είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ.
Η έκθεση είχε δημοσιοποιηθεί ενόψει των εργασιών του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Davos της Ελβετίας που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα.
Η Oxfam, η οποία περιγράφει το χάσμα πλούτου ως «αισχρό» υποστηρίζει ότι «εάν τα νέα στοιχεία είχαν δοθεί στη δημοσιότητα νωρίτερα, θα έδειχναν ότι το 2016 εννέα άτομα κατείχαν όσο και τα 3,6 δισεκατομμύρια άτομα που απαρτίζουν το φτωχότερο ήμισυ της ανθρωπότητας, αντί για τα 62 άτομα που υπολογίζονταν τότε».
Όπως αναφέρεται, το 2010, η περιουσία των 43 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου συνολικά αντιστοιχούσε στο φτωχότερο 50%.
Η Oxfam κάλεσε στην έκθεσή της για αυστηρότερες διώξεις όσον αφορά την αποφυγή φορολόγησης, και μια στροφή μακριά από τον καπιταλισμό των μερισμάτων που διαμοιράζει άνισα τις ανταμοιβές του στους ήδη πλούσιους.
Οι οκτώ που κατονόμασε η έκθεση είναι ο Bill Gates, ο ιδρυτής της βιομηχανίας ρούχων Inditex Amancio Ortega, ο βετεράνος επενδυτής Warren Buffett, ο επιχειρηματίας τηλεπικοινωνιών του Μεξικού Carlos Slim ο διευθυντής της Amazon Jeff Bezos, ο διευθυντής του Facebook Mark Zuckerberg ο συνιδρυτής της τεχνολογικής εταιρείας Oracle Larry Ellison, και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης