Διεθνή

Trump: Ξεκινά άμεσα η επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας NAFTA με Καναδά και Μεξικό

Trump: Ξεκινά άμεσα η επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας NAFTA με Καναδά και Μεξικό
Η επαναδιαπραγμάτευση θα επικεντρωθεί όχι μόνο στη NAFTA, αλλά και σε ζητήματα μετανάστευσης και ασφάλειας των συνόρων
Άμεσα προγραμματίζεται η διεξαγωγή των συνομιλιών με τους ηγέτες του Καναδά και του Μεξικού, Μεξικού σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA), όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η επαναδιαπραγμάτευση θα επικεντρωθεί όχι μόνο στη NAFTA, αλλά και σε ζητήματα μετανάστευσης και ασφάλειας των συνόρων,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Trump στη διάρκεια τελετής για την ορκωμοσία των υψηλόβαθμων συμβούλων του στο Λευκό Οίκο.
Ο ίδιος είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι στην περίπτωση προεδρικής εκλογής του θα προχωρούσε στην επαναδιαπραγμάτευση της παραπάνω αναφερόμενης συμφωνίας, προκειμένου να επιτύχει πιο ευνοϊκούς όρους για τις ΗΠΑ.
Η NAFTA άρχισε να εφαρμόζεται το 1994, ενώ η εφαρμογή της, μαζί με άλλες διεθνείς συμφωνίες, προκαλούν την οργή των ψηφοφόρων στις κεντρικές βιομηχανικές πολιτείες των ΗΠΑ σχετικά με την απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και τη μείωση των εισοδημάτων.
Ο πρεσβευτής του Καναδά στις ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Trump ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μείωση των εμπορικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ, τόσο με το Μεξικό, όσο και με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης