Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει εμπορικές συμφωνίες - Επιμένουμε στην τήρηση τους

Schaeuble: Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει εμπορικές συμφωνίες - Επιμένουμε στην τήρηση τους
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει ότι θα επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα αυτοκίνητα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά
Το γάντι που του έριξε πρόσφατα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump σήκωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του πρώτου.
Ειδικότερα, ο κ. Schaeuble δήλωσε ότι δεν περιμένει εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες παρά τις επικρίσεις του Donald Trump για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά προειδοποίησε ότι η Γερμανία θα επιμείνει στην υποχρέωση τήρησης των διεθνών συμφωνιών από τις ΗΠΑ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης υπογράψει διεθνείς συμφωνίες.
Δεν πιστεύω ότι ένας μεγάλος εμπορικός πόλεμος θα ξεσπάσει αύριο, αλλά φυσικά θα επιμένουμε στην τήρηση των συμφωνιών», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο περιοδικό Der Spiegel.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (16/1/2017), ο Trump επέκρινε τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για το ότι δεν παράγουν αρκετά αυτοκίνητα στο αμερικανικό έδαφος και προειδοποίησε ότι θα επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα αυτοκίνητα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης