Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνεται η κατάσταση στην Γκάμπια μετά την είσοδο στρατιωτικών δυνάμεων της δυτικής Αφρικής

tags :
Κλιμακώνεται η κατάσταση στην Γκάμπια μετά την είσοδο στρατιωτικών δυνάμεων της δυτικής Αφρικής
Η κατάσταση «πυροδότησε» τη μαζική έξοδο από τη χώρα τουριστών, επισκεπτών, ακόμα και πολιτών της Γκάμπια, λόγω ανησυχιών για το ενδεχόμενο ξέσπασμα ταραχών και εκτροχιασμού της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης
Στην Γκάμπια εισήλθαν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στρατεύματα της Σενεγάλης και χωρών τη δυτικής Αφρικής, στο πλαίσιο επιχείρησης με την ονομασία «Αποκατάσταση της Δημοκρατίας», που έχει στόχο να παραδώσει την εξουσία ο πρόεδρος της χώρας, Γιαχία Τζαμέ, στον εκλεγμένο από τον Δεκέμβριο του 2016 πρόεδρο Αντάμα Μπάροου.
Επισημαίνεται, ότι δεν πρόκειται περί εισβολής αφρικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Γκάμπια, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της τελευταίας επέτρεψαν την αβλαβή διέλευσή τους από τα σύνορα.
Νωρίτερα σήμερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στήριξε τις προσπάθειες των χωρών της δυτικής Αφρικής για ομαλή μετάβαση της εξουσίας στην Γκάμπια, υπογραμμίζοντας όμως ότι οι σχετικές προσπάθειες πρέπει να εστιάσουν σε πολιτικά και όχι στρατιωτικά μέσα.
Η Γκάμπια έχει τώρα δύο προέδρους, καθώς ο νέος πρόεδρος Μπάροου ορκίστηκε σήμερα στην πρεσβεία της χώρας του στο Ντακάρ της Σενεγάλης, αφού ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Τζαμέ αρνείται πεισματικά να αποχωρήσει από τον θώκο του.
Η κατάσταση «πυροδότησε» τη μαζική έξοδο από τη χώρα τουριστών, επισκεπτών, ακόμα και πολιτών της Γκάμπια, λόγω ανησυχιών για το ενδεχόμενο ξέσπασμα ταραχών και εκτροχιασμού της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης