Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος να εκδοθεί στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2017 δηλώνει ο Julian Assange των Wikileaks

Έτοιμος να εκδοθεί στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2017 δηλώνει ο Julian Assange των Wikileaks
«Συνεχίζω να τιμώ όλα όσα είπα [δεσμεύτηκα], περιλαμβανομένης της προσφοράς μου να βρεθώ στις ΗΠΑ αν δινόταν χάρη στην Chelsea Manning», όπως ανέφερε ο Assange
Έτοιμος να εκδοθεί στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2017 υπό την προϋπόθεση ότι τα δικαιώματά του θα τύχουν πλήρους προστασίας, επιμένει να δηλώνει ο αμφιλεγόμενος ιδρυτής των Wikileaks, Julian Assange, που έχει καταφύγει από το 2012 στη μικροσκοπική πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο διαφεύγοντας της έκδοσής του στη Σουηδία στο πλαίσιο κατηγοριών βιασμού που αντιμετωπίζει.
Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Assange προσφέρεται τώρα να παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές - με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό για τον ίδιο - καθώς η συγκεκριμένη πράξη αποτελούσε δέσμευσή του, στην περίπτωση που απελευθερωνόταν ο πρώην στρατιωτικός αναλυτής πληροφοριών Bradley Manning - με κεντρικό ρόλο στην υποκλοπή απόρρητων πληροφοριών που δημοσίευσαν τα Wikileaks - που άλλαξε φύλο και πλέον ονομάζεται Chelsea Manning.
Στην Chelsea Manning δόθηκε μερική χάρη από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι αντί να εκτίσει ποινή 35 ετών, η Manning πρόκειται να απελευθερωθεί τον Μάιο του 2017.
«Συνεχίζω να τιμώ όλα όσα είπα [δεσμεύτηκα], περιλαμβανομένης της προσφοράς μου να βρεθώ στις ΗΠΑ αν δινόταν χάρη στην Chelsea Manning», όπως ανέφερε ο Assange σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017.
Ο Assange θα παραμείνει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ μέχρι την απελευθέρωση της Manning και στο μεταξύ φέρεται διατεθειμένος να συζητήσει με τις αμερικανικές αρχές την παράδοσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης