Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι τράπεζες θέτουν σε εφαρμογή τα σχέδια για «σκληρό» Brexit - Πως θα γίνει η μετάβαση στη νέα εποχή

Reuters: Οι τράπεζες θέτουν σε εφαρμογή τα σχέδια για «σκληρό» Brexit - Πως θα γίνει η μετάβαση στη νέα εποχή
Τα σχέδια των τραπεζών αρχικά θα πρέπει να παρουσιαστούν στα διοικητικά συμβούλια
Τα πρώτα δείγματα για τα σχέδια τους ενόψει του Brexit έχουν αρχίσει να δίνουν οι τράπεζες, σύμφωνα με το Reuters.
Μέχρι τώρα, οι τράπεζες έχουν εξετάσει διάφορα σενάρια για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις τους που έχουν την έδρα τους στη Βρετανία, ανάλογα με το εάν το Brexit θα είναι «σκληρό» ή «ήπιο».
Αλλά από τη στιγμή που η πρωθυπουργός της Theresa May δήλωσε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ενιαία αγορά, οι τραπεζίτες έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα αντιδράσουν.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, τα στελέχη των τραπεζών θα παρουσιάσουν τα σχέδια στα διοικητικά συμβούλια κατά τους προσεχείς μήνες περιγράφοντας πως θέλουν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους και πόσο θα κοστίσει.
Η μεταφορά των θέσεων εργασίας από το Λονδίνο είναι πιθανό να είναι αργή αρχικά, με τις τράπεζες να επικεντρώνονται περισσότερο στην εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων και στην εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής και στην επάνδρωση τους ώστε να συνεχίσουν να πουλούν τις υπηρεσίες τους.
HSBC και UBS έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο να μεταφέρουν περί τις 1.000 θέσεις εργασίας εκτός Λονδίνου.
«Όλες οι τράπεζες κάνουν τα μη επιβλαβή πράγματα πρώτα, στη προσπάθεια τους να προχωρήσουν» δηλώνει στο Reuters ανώτερο στέλεχος σε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης.
«Οι περισσότερες τράπεζες θα λάβουν αποφάσεις σχετικά με το που θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις του μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου» δηλώνει στο πρακτορείο τραπεζική πηγή.
Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος σε μια ευρωπαϊκή τράπεζα είπε ότι ήταν πρόθυμοι να δαπανήσουν περί τα 100 εκατ. δολ. για την μεταφορά των επιχειρήσεων τους πριν την ολοκλήρωση του Brexit.
Αλλά καθώς θα μεταφέρονται ή κάνουν προσλήψεις, νοικιάζουν κτίρια κλπ. το τίμημα θα αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης