Τελευταία Νέα
Διεθνή

IEA: Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά το 2017

IEA: Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά το 2017

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας έκρουσε τον κόδωνα του κινδύνου, αναφορικά με τα παγκόσμια αποθέματα τα προσεχή χρόνια
Στο ζήτημα τόσο της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου, όσο και για των παγκοσμίων αποθεμάτων αναφέρθηκε σήμερα (17/1) ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργριας, Fatih Birol, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Συγκεκριμένα, ο Birol εξέφρασε την εκτίμηση ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ θα αυξηθεί ξανά κατά το 2017, γεγονός που αποτελεί γενικότερη ανησυχία της αγοράς, καθώς αναμένεται να αντισταθμίσει την μείωση παραγωγής της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.
Ωστόσο, ο ίδιος έκρουσε τον κόδωνα του κινδύνου σχετικά με τα παγκόσμια αποθέματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εάν οι επενδύσεις πετρελαίου δεν ανακάμψουν, αναμένεται να υπάρξει μεγάλο έλειμμα στην ενεργειακή αγορά εντός των επόμενων τριών ετών.
Αντιθέτως, περισσότερο καθησυχαστικός στο ζήτημα της αμερικανικής παραγωγής ήταν ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al Falih, ο οποίος μίλησε στο ίδιο φόρουμ.
Αναλυτικότερα, ο al-Falih τόνισε ότι δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την παραγωγή σχιστολιθικού κατά το προσεχές διάστημα, αντιθέτως με τις φοβίες της αγοράς ότι η ημερήσια παραγωγή θα μπορούσε να αυξηθεί έως και κατά 3 εκατ. βαρέλια.
Σε ότι αφορά το ζήτημα της βιομηχανίας πετρελαίου και τις επενδύσεις στον τομέα, ο Falih εκτιμά ότι οι δαπάνες των εταιριών θα συξηθούνε, εξαιτίας του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης