Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici (Κομισιόν) για Trump: Η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι αφελής, αλλά έτοιμη να αντιδράσει

Moscovici (Κομισιόν) για Trump: Η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι αφελής, αλλά έτοιμη να αντιδράσει
"Η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι αφελής και η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιδράσει", προειδοποίησε o Ευρωπαίος Επίτροπος
Η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι αφελής, αλλά έτοιμη να αντιδράσει τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Pierre Moscovici, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Trump.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για την επιβολή δασμών επί των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στα εισαγόμενα από εργοστάσια του Μεξικού στις ΗΠΑ αυτοκίνητα. 
"Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, σε εγρήγορση και όταν έρθει η ώρα να αντιδράσουμε, εάν επιβεβαιωθεί κάποια συγκεκριμένη τάση".
"Η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι αφελής και η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιδράσει", προειδοποίησε o Ευρωπαίος Επίτροπος. 
Επίσης εξέφρασε αμφιβολίες για την δυνατότητα ταχείας κατάληξης συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, επιθυμία για την συνομολόγηση της οποίας εξέφρασε ο Trump, προς μεγάλη χαρά του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Borris Johnson.
Παράλληλα χαρακτήρισε "φαντασίωση" την εκτίμηση του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο στην έξοδο από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης