Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Η Ελλάδα έχει τη θέση της στην Ευρωζώνη – Δεν πιστεύω στην Ευρώπη που τιμωρεί

tags :
Moscovici: Η Ελλάδα έχει τη θέση της στην Ευρωζώνη – Δεν πιστεύω στην Ευρώπη που τιμωρεί
Το 2017 πρέπει να είναι η χρονιά της μαχητικότητας και της δράσης για την Ευρώπη είπε ο Επίτροπος
Την θέση ότι η Ελλάδα έχει τη θέση της στην Ευρωζώνη καθώς και ότι δεν πιστεύει στην Ευρώπη που τιμωρεί αλλά σε αυτήν που κινητοποιεί δυνάμεις διατύπωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Pierre Moscovici.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Moscovici υποστήριξε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο η ΕΕ θα παρουσιάσει μια Λευκή Βίβλο για το μέλλον των 27 της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να πέσει σε μια «παύση» αναφορικά με το Brexit.
«Το 2017 πρέπει να είναι η χρονιά μιας νέας αρχής, μαχητικότητας και δράσης για την Ευρώπη» υποστήριξε ο Moscovici, επισημαίνοντας πως οι κοινοί δημοσιονομικοί κανόνες είναι απαραίτητοι.
«Δεν είναι ούτε παράλογοι, ούτε άκαμπτοι, ούτε ανούσιοι» τόνισε ο Επίτροπος, αναφέροντας πως οι 27 της ΕΕ πρέπει να εξετάσουν τα επόμενα βήματα τους όσον αφορά τον προϋπολογισμό μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι έχουν καταγραφεί μεγάλες επιτυχίες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ενώ τόνισε ότι ευελπιστεί το β’ εξάμηνο του 2017 να έχει ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή λίστα με τους φορολογικούς «παραδείσους».
Ο Moscovici αναφέρθηκε στην ανεργία, κυρίως των νέων ανθρώπων, τονίζοντας ότι αυτή διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ υπογράμμισε ότι το πακέτο Juncker παρέχει τουλάχιστον 500 δις ευρώ προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη έως το 2020.
Όσον αφορά τα πρόσφατα τρομοκρατικά «χτυπήματα», ο Moscovici έκανε λόγο για επιθέσεις στο ευρωπαϊκό μοντέλο, υποστηρίζοντας πως αυτά ενισχύουν την ανάγκη για μια πιο προστατευτική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης