Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Samsung για σκάνδαλο διαφθοράς

Νότια Κορέα: Ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Samsung για σκάνδαλο διαφθοράς
Βαρύνεται με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της υπεξαίρεσης
Ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου του ομίλου Samsung, Lee Jae – yong με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της υπεξαίρεσης θα ζητήσει το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα που διερευνά σκάνδαλο διαφθοράς που έχει συγκλονίσει τη Νότια Κορέα και εμπλέκει ακόμα και την πρόεδρο Park Geun – hye.
Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος του ομίλου των εταιριών της Samsung δωροδόκησε με το ποσό των 36,42 εκατομμυρίων δολαρίων την Choi Soon - sil, που ήταν φίλη της προέδρου Park Geun – hyeκαι είναι το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.
Εντάλματα σύλληψης δε θα εκδοθούν για τρία άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Samsung τα οποία επίσης ανακρίθηκαν από την εισαγγελική αρχή.
Οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν την υποστήριξη που προσέφερε η Samsung σε επιχείρηση και σε ιδρύματα που στήριζε η φίλη της προέδρου Choi Soon - sil ενώ διερευνούν και την πιθανή σύνδεση της παραπάνω υπόθεσης, με την απόφαση του εθνικού ταμείου συνταξιοδότησης της χώρας το 2015, για την υποστήριξη της ενοποίησης δύο θυγατρικών εταιριών της Samsung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης