Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Κίνδυνος παραβιάσεων από τα ΑΤΜ χωρίς κάρτα που σχεδιάζουν οι αμερικανικές τράπεζες

Business Insider: Κίνδυνος παραβιάσεων από τα ΑΤΜ χωρίς κάρτα που σχεδιάζουν οι αμερικανικές τράπεζες
Είναι πιθανόν οι Αμερικανοί να μην ανταποκριθούν μελλοντικά στα ΑΤΜ χωρίς κάρτα, επιλέγοντας τις ηλεκτρονικές συναλλαγές
Την επιφύλαξή του για το πρωτοποριακό project για ΑΤΜ χωρίς κάρτα που προωθούν οι αμερικανικές τράπεζες εκφράζει το Business Insider Intelligence, σημειώνοντας πως εμπεριέχει αυξημένο κίνδυνο παραβιάσεων από επιτήδειους.
Ειδικότερα, μέσα στο περασμένο έτος έγινε γνωστό πως οι Wells Fargo, Bank of America και JPMorgan σχεδιάζουν μελλοντικά να καταργήσουν πλήρως τη χρήση κάρτας (χρεωστική ή πιστωτική) στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αντικαθιστώντας την με μία εφαρμογή στο κινητό.
Ο πελάτης θα πηγαίνει στο ΑΤΜ απλά με το κινητό του και αφού πληκτρολογήσει σε αυτό τον κωδικό του (μέσα από την εφαρμογή), το μηχάνημα θα του παρέχει το ποσό που έχει επιλέξει.
Ωστόσο, αν και το project περιέχει σημαντικές διευκολύνσεις στους πελάτες και τις τράπεζες, αυξάνει τον κίνδυνο κλοπής των στοιχείων από τους λογαριασμούς των πελατών.
Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανόν οι Αμερικανοί να μην ανταποκριθούν μελλοντικά στα ΑΤΜ χωρίς κάρτα, επιλέγοντας τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Άρα, εστιάζοντας ιδιαιτέρα στη Wells Fargo η οποία ταλανίζεται από το σκάνδαλο αυθαίρετης δημιουργίας λογαριασμών, το Business Insider Intelligence συστήνει στις τράπεζες να εξαντλήσουν την έρευνα πάνω στην ασφάλεια των συναλλαγών πριν εφαρμόσουν καθολικά το σχέδιο.
Το BI επισημαίνει πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014, οι διάφορες παραβιάσεις στοιχείων των πελατών κόστισαν συνολικά στις αμερικανικές τράπεζες 32 δισ. δολάρια.

Οι τρόποι συναλλαγών για τους πελάτες της Wells Fargo:

Wells Fargo Deposits
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης