Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (Τράπεζα της Γαλλίας): Ξένες εταιρείες εξετάζουν μεταφορά της έδρας του στο Παρίσι, μετά το Brexit

Villeroy (Τράπεζα της Γαλλίας): Ξένες εταιρείες εξετάζουν μεταφορά της έδρας του στο Παρίσι, μετά το Brexit
Ο Γάλλος τραπεζίτης χαρακτήρισε υπερβολικές τις ανησυχίες για επιστροφή του πληθωρισμού
Σοβαρό ενδιαφέρον από διεθνείς εταιρείες, που αναζητούν να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους στο Παρίσι, μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, βλέπει η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας (Bank of France - Τράπεζα της Γαλλίας).
Σε ομιλία του προς τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παρισιού για το νέο έτος, ο Francois Villeroy de Galhau, διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πως o γαλλικός χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση για να προσελκύσει εταιρίες στη γαλλική πρωτεύουσα.
«Έχουμε σημάδια για πολύ σημαντικό ενδιαφέρον από ξένες εταιρίες με τις οποίες διεξάγουμε διακριτικές αλλά σοβαρές συζητήσεις» σημείωσε ο κ. Villeroy.
Ο Villeroy ως κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μιλώντας για τη νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη, ο Γάλλος τραπεζίτης χαρακτήρισε υπερβολικές τις ανησυχίες για επιστροφή του πληθωρισμού.
Επισήμανε, δε, πως η σταδιακή αύξηση του πληθωρισμού είναι το αποτέλεσμα της ενίσχυσης των τιμών στην ενέργεια και της πολιτικής της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης