Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για το ενδεχόμενο ρωσικής παρέμβασης στις επερχόμενες εκλογές ανησυχεί η ολλανδική κυβέρνηση

Για το ενδεχόμενο ρωσικής παρέμβασης στις επερχόμενες εκλογές ανησυχεί η ολλανδική κυβέρνηση
Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στην ολλανδική Βουλή, μετά τις σχετικές προειδοποιήσεις της υπηρεσίας πληροφοριών AIVD
Για το ενδεχόμενο ρωσικής παρέμβασης στις επερχόμενες εκλογές ανησυχεί η ολλανδική κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Bert Koenders, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, ότι είναι σε επιφυλακή σχετικά με το ενδεχόμενη ρωσικής κυβερνοεπίθεσης στις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NOS, ο Koenders ανέφερε πως αν και δεν έχει «συγκεκριμένες αποδείξεις» σχετικά με μια τέτοια παρέμβαση, εντούτοις δεν είναι «αφελής» περί της πιθανότητα; απειλής στην ασφάλεια πριν ή κατά τη διάρκεια των εκλογών στις 15 Μαρτίου.
Ο υπουργός, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, σημείωσε ότι μίλησε με Αμερικανούς ειδικούς στα ζητήματα ασφαλείας και με πολιτικούς για τις ανησυχίες των Ολλανδών σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις, στον απόηχο των αντίστοιχων επιθέσεων στο Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ.
Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στην ολλανδική Βουλή, μετά τις σχετικές προειδοποιήσεις της υπηρεσίας πληροφοριών AIVD.
Σύμφωνα με την AIVD, οι αρχές και οι εταιρείες δε θα πρέπει να «υποτιμούν» τις επιπτώσεις μιας ρωσικής κυβερνοεπίθεσης.
Σημειώνεται πως τον Νοέμβριο του 2016, η Angela Merkel, καγκελάριος της Γερμανίας, είχε προειδοποιήσει σχετικά με το ενδεχόμενο η Ρωσία να επιχειρήσει να επηρεάσει τις γερμανικές εκλογές το φθινόπωρο του 2017, μέσω κυβερνοεπιθέσεων και εκστρατείες παραπληροφόρησης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης