Διεθνή

Comey (FBI): Οι Ρώσοι χάκαραν και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο

Comey (FBI): Οι Ρώσοι χάκαραν και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο
Ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι η προεκλογική καμπάνια του Donald Trump δεν επηρεάστηκε
Νέα δεδομένα προστίθεται στο ζήτημα του ρωσικού "hacking" στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, καθώς όπως αποκάλυψε χθες (10/1) ο διευθυντής του FBI, James Comey, οι χάκερς κατασκόπευσαν με επιτυχία και ορισμένες ομάδες των Ρεπουμπλιάνων, ενώ απέκτησαν πρόσβαση και σε κάποιες εκστρατείες.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω κατηγορία του διευθυντή του FBI ήρθε κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας εμφάνισής του μετά τις εκλογές, ενώπιο της Επιτροπής της Γερουσίας που ασχολείται με τα σχετικά ζητήματα, προκειμένου να συζητηθεί η ηλεκτρική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην ομάδα της Hilary Clinton.
"Υπήρξαν επιτυχείς διεισδύσεις σε ορισμένες ομάδες και εκστρατείες, κυρίως σε κρατικό επίπεδο σε ότι αφορά το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, καθώς και σε ορισμένους παλιούς τομείς του κόμματος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Comey, ο οποίος διευκρίνησε ωστόσο ότι οι εν λόγω τομείς "δεν είναι πλέον σε χρήση".
Παάλληλα διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει μία ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump, ενώ πρόσθεσε ότι οι ρώσοι δημοσίευσαν πολύ λιγότερα στοιχεία από τις πληροφορίες που συλλέξανε σε σχέση με το Δημοκρατικό κόμμα.
Να σημειώσουμε ότι οι νέες πληροφορίες έρχονται εν μέσω μίας πολύ δύσκολης περιόδου για τις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς η αμερικανική γερουσία πρότεινε τη Δευτέρα (9/1) την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας, με κύρια αφορμή τις ηλεκτρονικές επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης