Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μέτωπο» από τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης εν όψει εκλογών - Διάσκεψη στη Γερμανία στις 21/01

tags :
«Μέτωπο» από τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης εν όψει εκλογών - Διάσκεψη στη Γερμανία στις 21/01
Διάσκεψη Εθνικού Μετώπου, AfD, Λέγκας του Βορρά, Κόμματος για την Ελευθερία
Να συσφίξουν τους δεσμούς τους επιχειρούν τα ακρoδεξιά κόμματα της Ευρώπης, εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία τo 2017.
Η υποψήφια της άκρας δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Marine Le Pen και η συμπρόεδρος του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Frauke Petry θα συμμετάσχουν στις 21 Ιανουάριου του 2017 στη Γερμανία σε μια διάσκεψη που αναμένεται να θέσει τις βάσεις για μια συμμαχία μεταξύ των δύο κομμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε στον λογαριασμό της στο Twitter η Petry χθες Δευτέρα 9/1/2017 το βράδυ.
Η διάσκεψη αυτή, με τίτλο «Ελευθερία για την Ευρώπη» που θα πραγματοποιηθεί στο Κόμπλενς της δυτικής Γερμανίας, διοργανώνεται από την ομάδα Κίνηση για μία Ευρώπη των Ελευθεριών και της Δημοκρατίας (MELD) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που σχηματίστηκε το 2015 και βρίσκεται στο ακροδεξιό φάσμα.
Η Le Pen είναι συμπρόεδρος της ομάδας αυτής.
Στο tweet της η Petry ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή στη διάσκεψη του Ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού G. Wilders του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV).
Ο Ιταλός Matteo Salvini της Λέγκας του Βορρά και ο Αυστριακός Harald Vilimsky γενικός γραμματέας του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (FPO), επίσης θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η Εναλλακτική για τη Γερμανία και το Εθνικό Μέτωπο δεν είχαν καταφέρει να συμμαχήσουν κυρίως εξαιτίας των μεγάλων διαφορών στα οικονομικά τους προγράμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης