Τελευταία Νέα
Διεθνή

Assad (Πρόεδρος Συρίας): Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε πάνω σε όλα τα ζητήματα

tags :
Assad (Πρόεδρος Συρίας): Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε πάνω σε όλα τα ζητήματα
Ο πρόεδρος της Συρίας τόνισε ότι οποιοδήποτε νέο σύνταγμα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα
Στο γεγονός ότι η πλευρά της συριακής κυβέρνησης είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί πάνω σε όλα τα ζητήματα, αναφέρθηκε σήμερα (9/1) ο πρόεδρος της χώρας, Bashar al Assad, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο ποιος θα εκπροσωπήσει την πλευρά της αντιπολίτευσης στις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Assad, "είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε αναφορικά με τα πάντα", ενώ ερωτηθείς για το αν αυτό περιλαμβάνει και τη θέση του ως πρόεδρο της χώρας, απάντησε θετικά, τονίζοντας ωστόσο ότι "η θέση μου είναι συνδεδεμένη με το σύνταγμα".
"Εάν θέλουν να συζητηθεί αυτό το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί το σύνταγμα", συνέχισε ο Assad, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οποιοδήποτε νέο σύνταγμα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα, και ότι ο συριακός λαός θα εκλέξει τον πρόεδρο.
Αναφορικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα του Καζακστάν, ο Assad εξέφρασε ανοιχτά την αμφισβήτισή του σχετικά με το κατά πόσο η πλευρά της αντιπολίτευσης θα εκπροσωπηθεί, καθώς και εάν οι εκπρόσωποί της "θα αποτελούν την πραγματική αντιπολίτευση".
Παράλληλα, ο σύρος πρόεδρος ανέφερε ότι η κατάπαυση πυρός που ορίστικε από Τουρκία και Ρωσία έχει ήδη παραβιαστεί από την πλευρά των ανταρτών, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να εμφανίζοντας "έτοιμες" να ανακαταλάβουν όλες τις περιοχές της χώρας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Ωστόσο, επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης είναι έτοιμη να μεταβεί στην Αστάνα για τις ειρηνευτικές συνομιλίες "όταν οριστεί η στιγμή των συνομιλιών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης