Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Προς γενική απεργία στον υπόγειο του Λονδίνου - Δεν τα βρήκαν συνδικάτα και διοίκηση

Skynews: Προς γενική απεργία στον υπόγειο του Λονδίνου - Δεν τα βρήκαν συνδικάτα και διοίκηση
Έγινε μία πρόταση της τελευταίας στιγμής, αλλά η απεργία θα αρχίσει πιθανότατα από το βράδυ της Κυριακής 8/1
Οι συζητήσεις για να αποφευχθεί μία μαζική απεργία στον υπόγειο του Λονδίνου κατέρρευσαν, όπως αναφέρει το Skynews.
Έτσι, μία 24ωρη απεργία αναμένεται να ακολουθήσει, καθώς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε αντιπροσώπους των εργαζομένων (ΤSSA) και τη διοίκηση του μετρό (RMT) για θέματα προσωπικού και του κλεισίματος εκδοτηρίων δεν ευοδώθηκαν.
Η διοίκηση αποχώρησε από τις συζητήσεις, όταν έγινε γνωστό ότι μία απεργία θα άρχιζε έτσι κι αλλιώς από τις 18:00 (20:00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή 8/1.
Ο επικεφαλής των συνδικάτων John Leach είπε στο Skynews ότι η ανταπόκριση της διοίκησης του υπόγειου του Λονδίνου στην κρίση ήταν θλιβερή και ανεπαρκής.
"Συζητούσαμε μία εβδομάδα μαζί τους και η θέση τους δεν διαφοροποιήθηκε στο ελάχιστο, την περασμένη χρονιά κατήργησαν 830 θέσεις εργασίας" ανέφερε σχετικά.
"Υπάρχει υποστελέχωση στις αίθουσες ελέγχου του σταθμού και αυτό δημιουργεί μία επικίνδυνη και ανασφαλή κατάσταση".
Ο Leach είπε ότι οι αντιπρόσωποι του συνδικάτου πίεσαν τον υπόγειο του Λονδίνου να ξανανοίξει τις αίθουσες ελέγχου σε όλο το δίκτυο.
Πρόσθεσε, δε ότι "ζητήσαμε να αποκατασταθούν οι θέσεις εργασίας και αυτό που μας πρόσφεραν ήταν ένας μικρός επίδεσμος για μία τεράστια πληγή.
Τα συνδικάτα ανέφεραν ότι μία πρόταση της τελευταίας στιγμής έγινε, αλλά έπρεπε να τη θέσουν στο συμβούλιο πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση.
Η πρόταση έγινε όταν η αντιπροσωπία της διοίκησης είχε αποχωρήσει.
Αναφέρθηκε, ωστόσο, ότι η πρόταση που έκανε ο υπόγειος του Λονδίνου θα συζητηθεί από τα συνδικάτα κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τότε δεν θα γίνει κάποιο άλλο σχόλιο.
Οι μεταφορές στο Λονδίνο ενημέρωσαν ότι θα υπάρχει μία σοβαρή μείωση των υπηρεσιών το βράδυ της Κυριακής 8/1 και τη Δευτέρα 9/1, αν η απεργία συνεχιστεί.
Προβλήματα είχαν αντιμετωπίσει και την περασμένη Τρίτη 3/1 οι ταξιδιώτες σε όλο το δίκτυο, εξαιτίας της απεργίας των οδηγών.
Προαναγγελία διήμερης απεργίας έκανε και το προσωπικό των βρετανικών αερογραμμών, λόγω των πενιχρών αποδοχών, όπως ανακοινώθηκε.
Η πλειοψηφία της ζώνης 1 του κεντρικού σιδηροδρομικού δικτύου του Λονδίνου θα κλείσει.
Δεν θα υπάρχουν υπηρεσίες και στους σταθμούς Βικτόρια, Πάντινγκτον, Πικαντίλι και άλλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης