Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Γενεύη για το Κυπριακό o Αναστασιάδης και o Akinci – Απόψε η συνάντησή τους

Στη Γενεύη για το Κυπριακό o Αναστασιάδης και o Akinci – Απόψε η συνάντησή τους
Τη Δευτέρα 9/1 ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Ραντεβού στη Γενεύη, όπου αύριο Δευτέρα 9/1 ξεκινά η κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δίνουν απόψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μ. Akinci.
Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος αναχώρησε νωρίς το πρωί για τη Γενεύη, σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε «με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη, για την Κύπρο μας».
Απόψε ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να έχει συνάντηση με τον M. Akinci, παρουσία του απεσταλμένου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντα,  προκειμένου να καθορίσουν τη διαδικασία των τριήμερων συνομιλιών τους πριν από τη διεθνή διάσκεψη για την πτυχή της ασφάλειας την ερχόμενη Πέμπτη.
Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
Σημειώνεται ότι κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν ο διαπραγματευτής Α. Μαυρογιάννης, τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, τεχνοκράτες, ο υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο υφυπουργός παρά των προέδρω και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μάλιστα, με το ίδιο αεροσκάφος αναχώρησαν για τη Γενεύη και οι αρχηγοί των κομμάτων όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκτός του ΕΛΑΜ.
Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες στη Γενεύη θα αρχίσουν τη Δευτέρα 9/1 και θα κορυφωθούν με την ανταλλαγή χαρτών για τις εδαφικές αναπροσαρμογές, ενώ κρίσιμη θα είναι διεθνής διάσκεψη που θα αρχίσει την Πέμπτη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, θα γίνει τελετή έναρξης με ομιλία από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης