Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φονική κακοκαιρία σαρώνει την Ευρώπη με πάνω από 20 νεκρούς κυρίως σε Πολωνία και Ιταλία

tags :
Φονική κακοκαιρία σαρώνει την Ευρώπη με πάνω από 20 νεκρούς κυρίως σε Πολωνία και Ιταλία
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κρύο στην Πολωνία όπου η θερμοκρασία είναι στους -20 βαθμούς
Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πολικές θερμοκρασίες και την πυκνή χιονόπτωση που σαρώνει την Ευρώπη, κυρίως σε Πολωνία και Ιταλία ενώ και στην Κωνσταντινούπολη πυκνό είναι το χιόνι που έχει καλύψει την πόλη.



Η Μόσχα βρίσκεται κυριολεκτικά στην κατάψυξη καθώς καταγράφονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 120 ετών, με τον υδράργυρο να δείχνει -30 βαθμούς κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.



Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κρύο σε διάστημα δύο ημερών στην Πολωνία όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από τους -20 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε σήμερα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφαλείας (RCB).
Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο υδράργυρος θα παραμείνει κάτω των -20 βαθμών κελσίου.



Στην Ιταλία μεγάλα είναι τα προβλήματα από το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα από την Παρασκευή, στις σεισμόπληκτες περιοχές.
Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται 5 άστεγοι, καθώς η θερμοκρασίας βρίσκεται έως και στους -10 βαθμούς κελσίου κατά περίπτωση.
Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται στην κεντρική Ιταλία όπως επίσης στην Απουλία (νοτιοανατολικά) όπου τα αεροδρόμια του Μπάρι και του Μπρίντιζι παρέμειναν κλειστά σήμερα το πρωί, όπως επίσης και στην Σικελία και στις Αιολίδες Νήσους, όχι όμως στην Ρώμη. Προβλήματα καταγράφονται και στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης