Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανική παρέμβαση για επίλυση του Κυπριακού στη Γενεύη - Επικοινωνία May με Erdogan

Βρετανική παρέμβαση για επίλυση του Κυπριακού στη Γενεύη - Επικοινωνία May με Erdogan
Συμφώνησαν επί της σημασίας επίτευξης μίας επιτυχούς κατάληξης στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο στη Γενεύη
Παρέμβαση για την επίλυση του Κυπριακού έκανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο πρόεδρο Tayyip erdogan.
Μετά από δική της πρωτοβουλία η πρωθυπουργός της Βρετανίας συζήτησε με τον τούρκο πρόεδρο για τις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ Erdogan και May «συμφώνησαν επί της σημασίας επίτευξης μίας επιτυχούς κατάληξης στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο στη Γενεύη» και «σημείωσαν ότι πρόκειται για μία πραγματική ευκαιρία να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και να υπάρξουν εγγυήσεις σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».
Από την πλευρά της Βρετανία έχει διαμηνύσει ότι αναμένει τις αποφάσεις των άλλων δύο εγγυητριών δυνάμεων πριν οριστικοποιήσει το επίπεδο εκπροσώπησής της στη διάσκεψη της Γενεύης.
Τέλος, η May δήλωσε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι καταδικάζει τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη εκφράζοντας παράλληλα και τα συλλυπητήριά της στον τουρκικό λαό και ειδικά στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης