Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο μακελάρης του Βερολίνου φέρεται να είχε περάσει από την Ελβετία

Reuters: Ο μακελάρης του Βερολίνου φέρεται να είχε περάσει από την Ελβετία
Έρευνα για την υπόθεση άρχισε η γενική εισαγγελία της Ελβετίας
Ο Τυνήσιος που σκότωσε 12 ανθρώπους τον Δεκέμβριο του 2016 οδηγώντας ένα φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, είχε κάνει αρκετά ταξίδια στην Ελβετία, από όπου μπορεί να προμηθεύτηκε κι ένα όπλο, σύμφωνα με το Reuters.
Πρόκειται για το όπλο που χρησιμοποίησε για να καταλάβει το φορτηγό με το οποίο έκανε την επίθεση, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ZDF.
"Πολλοί μιλούν για αυτήν την πιθανότητα στις έρευνες, δηλαδή, να ταξίδεψε στην Ελβετία και να απέκτησε εκεί το όπλο" ανέφερε χαρακτηριστικά το ZDF.
Η ανάλυση στο κινητό του Anis Amri έδειξε ότι επισκέφτηκε αρκετές φορές την Ελβετία, ενώ ως γνωστόν σκοτώθηκε από την αστυνομία στο Μιλάνο στις 23 Δεκεμβρίου 2016.
Ο γενικός εισαγγελέας της Ελβετίας ανακοίνωσε την Τετάρτη 4/1 ότι άρχισε έρευνα σχετικά με την επίθεση στο Βερολίνο στις 19 Δεκεμβρίου 2016.
Ο εισαγγελέας δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι ο Τυνήσιος είχε μείνει στην Ελβετία, από όπου απέκτησε το όπλο.
"Ο εισαγγελέας έχει ανοίξει ποινική διαδικασία εναντίον αγνώστων, βασισμένος σε πληροφορίες από το εξωτερικό" ανέφερε μία εκπρόσωπος της εισαγγελίας το Σάββατο 7/1.
Οι πληροφορίες που έχει στα χέρια του συνδέονται με στοιχεία σχετικά με τον Amri.
"Ο στόχος της ποινικής διαδικασίας είναι να διευκρινιστεί αν υπήρχαν σημεία επαφής με την Ελβετία που μπορεί να ενδιαφέρουν ξένους συναδέλφους μας" ανέφερε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
"Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη πληροφορία" πρόσθεσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης