Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Mε μηνύματα για τους νέους και τη διαφορετικότητα η ομιλία της Michelle Obama

tags :
Skynews: Mε μηνύματα για τους νέους και τη διαφορετικότητα η ομιλία της Michelle Obama
"Μπορούμε να γίνουμε ό,τι ονειρευόμαστε, όσα όρια κι αν μας βάζουν οι άλλοι" δήλωσε η M. Obama
Η Michelle Obama χρησιμοποίησε την τελευταία της ομιλία ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ για να στείλει ένα μήνυμα στους νέους ότι η χώρα ανήκει σε αυτούς, όπως γράφει το Skynews.
"Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μήνυμα να στείλω στους νέους ανθρώπους στα τελευταία επίσημα λόγια μου από το ότι όλοι οι νέοι άνθρωποι που είναι σε αυτή την αίθουσα και όλοι αυτοί που μας παρακολουθούν, πρέπει να ξέρουν ότι η χώρα τους ανήκει" δήλωσε η Obama.
Η ομιλία της έγινε στον Λευκό Οίκο με αφορμή τα βραβεία του School Counsellor και απευθύνθηκε και στους μετανάστες.
"Όποιο κι αν είναι το παρελθόν σας, αν εσείς ή, οι γονείς σας είστε μετανάστες, αποτελείτε μέρος της περήφανης αμερικάνικης παράδοσης, με νέα ήθη, ταλέντα και ιδέες που πέρασαν από γενιά σε γενιά και μας έκαναν τη μεγαλύτερη χώρα στον πλανήτη".
Η πρώτη κυρία εξήρε επίσης την αμερικάνικη διαφορετικότητα, λέγοντας ότι "δεν είναι απειλή για αυτό που είμαστε, αλλά μας κάνει αυτό που είμαστε".
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι "έχετε το δικαίωμα να είστε αυτό που θέλετε, αλλά δεν πρέπει να παίρνετε τις ελευθερίες σας ως δεδομένες".
Μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο ανέφερε ότι "ήταν τιμή μου να είμαι πρώτη κυρία και ελπίζω να σας έκανα περήφανους".
Η Obama υποστήριξε ότι η σκληρή δουλειά είναι ο τρόπος για να εκπληρώσει κάποιος τα όνειρά του.
"Όταν παλεύεις και σκέφτεσαι να τα παρατήσεις, η δύναμη της ελπίδας, η πίστη ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε κάνει να δουλεύεις και να αγωνίζεσαι για αυτό".
"Μπορούμε να γίνουμε ό,τι ονειρευόμαστε, όσα όρια κι αν μας βάζουν οι άλλοι" συμπλήρωσε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ.
Η Οbama είχε αποσπάσει θετικά σχόλια για τη δυναμική ομιλία της κατά την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών, κάνοντας πολλούς να σκεφτούν ότι στο μέλλον μπορεί να είναι και αυτή υποψήφια.
Αλλά η ίδια σε μία συνέντευξή της πριν τη νίκη του Trump, είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να είναι κάποια στιγμή στο μέλλον υποψήφια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης