Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Για τη Γενεύη αναχωρεί την Κυριακή 8/1 ο Αναστασιάδης – Συνάντηση με Akinci

Κύπρος: Για τη Γενεύη αναχωρεί την Κυριακή 8/1 ο Αναστασιάδης – Συνάντηση με  Akinci
Στη Γενεύη θα μεταβούν και ηγέτες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην του ακροδεξιού ΕΛΑΜ
Αύριο, Κυριακή 8 Ιανουρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναχωρεί για τη Γενεύη, για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 9/1.
Μάλιστα, στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 8/1,  o κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Akinci, για να καθορίσουν την ημερήσια διάταξη των συναντήσεων μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.
Στη Γενεύη, τον Κύπριο Πρόεδρο θα συνοδεύουν ο διαπραγματευτής Α. Μαυρογιάννης και τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας που αποτελείται από την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, και τους Κ. Χρυσοστομίδη, Π. Πολυβίου, Π. Δημητρίου, Ν. Κλεάνθους, Τ. Τσιελεπή, Μ. Ηλιάδη, ομάδα τεχνοκρατών.
Ακόμη, στη Γενεύη θα μεταβούν και ηγέτες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην του ακροδεξιού ΕΛΑΜ, ο υπουργός Εξωτερικών Ι. Κασουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κ. Πετρίδης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης, η παρουσία των μελών του Εθνικού Συμβουλίου στη Γενεύη δεν θα είναι συμβολική, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν συνεχή διαβούλευση με τον κ. Αναστασιάδη.
Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκπροσωπεί την Τουρκία στη Γενεύη, το σημαντικό είναι να διαφανεί εάν η τουρκική πλευρά θα προσέλθει στη Διάσκεψη με διάθεση για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ασφάλειας.
Η ελληνοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη,  έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν στη Γενεύη.
Όπως είπε «μεταβαίνουμε στην Ελβετία με απόλυτη σοβαρότητα και με ξεκάθαρο στόχο, αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί πλήρως από τη στάση της Τουρκίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης